Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Τηλέφωνο+302310688533

15/06/2019
από Joris Κιτσιούλης

Το λογότυπο αποτελεί το βασικό αναγνωριστικό μιας εταιρίας ή ενός φορέα. Ένα γραφικό που συνδέεται συνειρμικά στο μυαλό του πελάτη με την ίδια την επιχειρήση. Η σχεδίαση του θα πρέπει να συμφωνεί με το ύφος και τις αξίες της επιχείρησης ή του οργανισμού και παράλληλα να είναι αξιομνημόνευτο.

Πριν τη δημιουργία του λογοτύπου σας, θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

  1. Εκπροσωπεί εσάς και μόνο εσάς. Σας ανήκει, σας αντιπροσωπεύει και γι΄αυτό και θα πρέπει να σας εκφράζει. Αποφύγετε τη σχεδίαση ενός απρόσωπου λογότυπου.
  2. Ξεκάθαρος στόχος. Το όραμα και οι αξίες σας θα πρέπει να αποδίδονται. Επιλέξτε εάν είστε καινοτόμος και πρωτοποριακός ή παραδοσιακός και συντηρητικός.
  3. Να είναι απλό. Ένα περίπλοκο logo, δεν γίνεται κατανοήτό και δε φέρει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα.
  4. Το χρώμα είναι σημαντικό. Επηρεάζει συναισθήματα και φέρει υποσυνείδητα μηνύματα. Υπάρχουν μελέτες αναφορικά με το τι πρεσβεύει και τι διάθεση δημιουργεί ένα χρώμα. Όπως για παράδειγμα η σύνδεση του πράσινου χρώματος με την οικολογία ή η δυναμική του κόκκινου αναφορικά με την επιθυμητή εικόνα μιας μπράντας.
  5. Η προσαρμοστικότητα. Είναι ζωτικής σημασίας η επιλογή ενός ευέλικτου logo το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στις επαγγελματικές κάρτες, σε banners και στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τροποποιήσεις ενδεχομένως να χρειαστούν μακροπρόθεσμα ανάλογα με τους εκάστοτε στόχους.